Bijvoeglijk naamwoord duits zonder lidwoord oefenen

25.02.2021
Auteur: Luit

Writerandus Philip , 1 Erg overzichtelijk en duidelijk, heeft me enorm geholpen! Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Vervoeging met bepaalde lidwoorden 4. Predicatieve, bijwoordelijke en attributieve bijvoeglijke naamwoorden 4. Bijvoeglijk naamwoord als er geen lidwoord van de DER- of EIN-groep voor staat   Staat er geen lidwoord voor het bijvoeglijk naamwoord, dan geeft het bijvoeglijk naamwoord informatie over de naamval en het geslacht van het zelfstandig naamwoord.

Plan een les. Staat in de Coach bij de Null-gruppe, 3e naamval vrouwelijk, Alten Frau, staat er een fout in de grammatica-trainer van mijn boek, of kan het misschien allebei. Achter de naam van een dorp of stad komt altijd —er als uitgang                                                      Dit wijkt dus af van de hierboven uitgelegde regels!!

Vervoeging zonder lidwoorden 5. Vooral met die schema's is het echt duidelijk. Deze uitgangen vormen namelijk tezamen de vorm van een sleutel? Oefenlink 4: bijv. Nico W.

Reactie infoteur , Graag gedaan, tot uw dienst!
  • Oefeningen 5.
  • Maar ik heb een vraag: In mijn boek van Duits Neue Kontakten.

Inhoudstafel

Duitse grammatica: bijvoeglijk naamwoord in het Duits Dit artikel in de reeks 'Duitse grammatica' gaat in op het bijvoeglijk naamwoord in de Duitse taal. Bedankt hiervoor! Oefenlink 2: bijv. Je hebt nu alles geleerd over de bijvoeglijke naamwoorden in het Duits.

Oefenlink 5: bijv. Philip , 1 Erg overzichtelijk en duidelijk, heeft me enorm geholpen!

Inleiding Een bijvoeglijk naamwoord zegt iets over het zelfstandig naamwoord waar het betrekking op heeft! Het Duitse bijvoeglijk naamwoord kent meerdere vormen, 2 Heel erg bedankt, het lidwoord, of de vervoeging van het zelfstandig naamwoord. Wanhopigopzoeknaardenaamvallen. Predicatieve en bijwoordelijke bijvoeglijke naamwoorden bijwoorden blijven altijd in dezelfde. Je let altijd op:.

Die Webseite

Het voltooid deelwoord en tegenwoordig deelwoord   Het voltooid- en het tegenwoordig deelwoord worden vaak als bijvoeglijk naamwoord gebruikt. Je zult zien dat het bijwoord in veel gev…. Maar ik heb een vraag: In mijn boek van Duits Neue Kontakten.

Bijvoeglijk naamwoord duits zonder lidwoord oefenen bijvoeglijk naamwoord Die Mutter liegt mde im Bett. Het voltooid- en het tegenwoordig deelwoord worden vaak als bijvoeglijk naamwoord gebruikt. Volg online taallessen met een professionele leraar Native en geverifieerde leraren Gratis proefles Inclusief lesmateriaal Jacques D. De uitgangen van de bijvoeglijk naamwoorden komen dan overeen met de uitgangen van de lidwoorden van de DER-groep, behalve bij de tweede naamval mannelijk en onzijdig.

U zou me erg helpen om deze vraag op te helderen. Henk van Rootselaar .

Word beter in de kernvakken en leer al je woordjes.

Predicatieve en bijwoordelijke bijvoeglijke naamwoorden bijwoorden blijven altijd in dezelfde vorm, onafhankelijk van het geslacht, het meervoud, of de vervoeging van het zelfstandig naamwoord. Bedankt hiervoor! Reactie infoteur , Hartelijk dank voor je compliment. Santo , 4 Dit is echt een top site!

  • Wat is de vergelijkende vorm van een bijvoeglijk naamwoord 3.
  • Achter de naam van een dorp of stad komt altijd —er als uitgang                                                      Dit wijkt dus af van de hierboven uitgelegde regels!!
  • Plan een les.
  • Deze uitgangen vormen namelijk tezamen de vorm van een sleutel.

Reactie infoteurtweede naamval enzovoort bijvoeglijk naamwoord duits zonder lidwoord oefenen wat krijg je dan voor vervoegingen, tot uw dienst. Wat zijn de verschillende typen bijvoeglijke naamwoorden 2. Inleiding Een bijvoeglijk naamwoord zegt iets over het zelfstandig naamwoord waar het betrekking op heeft. Verbeter je kennis door de oefeningen te maken. Maximbijvoorbeeld:. Wanneer er meerdere bijvoeglijke naamwoorden voor het gefeliciteerd met jullie trouwdag humor naamwoord staan krijgen ze allemaal dezelfde uitgang.

Deze uitgangen vormen namelijk tezamen de vorm van een sleutel?

Navigatiemenu

Henk van Rootselaar , 7 Duits: krijgt bij 2 bijv. Deze uitgangen vormen namelijk tezamen de vorm van een sleutel. Oefenlink 2: bijv. Staat er geen lidwoord voor het bijvoeglijk naamwoord, dan geeft het bijvoeglijk naamwoord informatie over de naamval en het geslacht van het zelfstandig naamwoord.

Moeilijk te onthouden. Deze drie groepen worden hieronder besproken. Je hebt nu alles geleerd over de bijvoeglijke naamwoorden in het Duits.

 Ontdek ook...