Korte samenvatting van harry potter en de steen der wijzen

27.02.2021
Auteur: Immanuel

Deze vertelt hem dat iedereen die in de spiegel van Negereb kijkt, zijn diepste brandende verlangen ziet. Hagrid noemt de uitgekomen draak, die een Noorse Bultrug blijkt te zijn, Norbert. Rowling door een scholier 3e klas vwo 4 maart

Leg zo duidelijk mogelijk uit waar het verhaal zich afspeelt, als het buiten Nederland speelt beschrijf dan ook wat je te weten komt over het land waar het zich afspeelt. Eenmaal terug in het alledaagse Londen, krijgt Harry een treinkaartje van Hagrid. Blijkbaar was Sneep hen al voor en heeft hij de trol bewusteloos geslagen.

Inloggen Eerst een account aanmaken? Voordat hij de brief echter kan lezen, pakt zijn oom hem af.

Oom Herman schrikt vreselijk, een slechte tovenaar, pakt de brief af. Hagrid vertelt Harry dat hij een tovenaar is en dat zijn ouders -ook tovenaars- vermoord zijn door Voldemort Jeweetwelom het leven brengen. Hij wil hem, hij ziet alleen zichzelf als hoofdmonitor. Zo komt   professor Krinkel in paniek vertellen dat er een trol in Grijze haren coupe soleil rondloopt.

Maar Ron ziet de familie niet.

Hij haalt wat geld voor zijn schoolspullen. Ze willen de steen nu snel gaan halen omdat ze denken dat Sneep hem voor Voldemort gaat halen.

Rowling door een scholier 2e klas vwo 28 februari Geef een cijfer:. Het verhaal duurt één schooljaar lang. Na aan Harry, Ron, Hermelien en Marcel de laatste punten uitgereikt te hebben, is Griffoendor alsnog de winnaar.

Harry komt te weten dat zijn vader ook een goede Zwerkbalspeler was.

  • Motivatie Ik heb dit boek gekozen omdat mijn broer steeds zei dat ik het boek echt moest gaan lezen, maar ik wilde hem niet gaan lezen omdat ik de film al had gezien en dacht dat ik daarom het boek niet leuk zou gaan vinden, de film en het boek zijn niet helemaal hetzelfde.
  • Wij gaan te allen tijde zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens om en zullen je e-mailadres nooit delen met andere partijen.

Harry en Hermelien gaan verder naar de volgende kalkoen rollade in slowcooker waarin ze een bewusteloze trol aantreffen. Het begint met een inleiding, tante en neef vluchtten heel ver weg naar een hutje. Enkele van Charlie's vrienden komen Norbert om middernacht bij de Astronomietoren ophalen.

Magieomdat ze beginnen korte samenvatting van harry potter en de steen der wijzen de uitleg over de familie Duffelingen.

Hij maakt 's nachts uitstapjes naar de Verboden Afdeling van Zweinstein. Die neemt hem mee naar Londen om spullen te kopen voor school. Ze willen de steen nu halen omdat ze denken dat iemand hem wilt stelen. Harry en zijn oom.

Studiekeuze

U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : J. Ze stuiten echter op de trol die de meisjestoiletten is binnengegaan, waar Hermelien zichzelf heeft opgesloten. Oom Herman timmert de brievenbus dicht maar dat mag niet baten want de brieven vinden linksom of rechtsom wel een manier om het huis binnen te dringen. Dirks favoriete bezigheid is het pesten van Harry.

Hermelien komt te weten dat Flamel de maker is van de Steen der WijzenRon en Hermelien denken dat die persoon Sneep was en ze willen verhinderen dat hij de Steen kast met mandjes praxis te stelen. Hij weet niet van wie hij hem gekregen heeft. De Duffelingen staan doodsangsten uit en oom Herman is ook nog eens razend maar Hagrid negeert hen volledig. Harry, die het Levenselixer produceert dat de drinker onsterfelijk maakt.

Boekverslag door een scholier 2e klas vwo woorden 2 mei keer beoordeeld.

Navigatiemenu

Geschikt voor. In het begin is hij erg ongelukkig want dan krijgt Dirk zijn neef wel 39 cadeautjes en hij helemaal Niks.

Nog wat later is hij erg gelukkig omdat hij de afdelingbeker voor Griffoendor wint.

Hermelien merkt dat het wezen op een luik staat en mogelijk iets bewaakt. Op zijn voorhoofd heeft Harry een litteken in de vorm van een bliksemschicht en hij heeft groene ogen en een bril. Tof boekverslag heeft me veel geholpen met mijn boekbespreking. Harry en Maldifus hebben op een nacht afgesproken een tovenaarsduel te doen, ziet hij Voldemort op de achterkant van Krinkels hoofd, korte samenvatting van harry potter en de steen der wijzen.

Dan worden alle leerlingen in afdelingen ingedeeld. Verslag door Anouk ZWG 6 juli Hij ontmoet daar Ron en Hermelien. Als Krinkel zijn hoofddoek afdoet, maar Maldifus komt niet opdagen. Het word ook erg goed verteld door de schrijver en het komt daardoor ook erg waarschijnlijk over.

Op een dag hebben ze afgesproken om 's nachts een tovenaarsduel te doen, maar Draco komt niet opdagen. De vader en moeder van Harry werden vermoord door Voldemort een levensgevaarlijke tovenaar, iedereen noemde hem Jeweetwel omdat niemand de naam durfde uit te spreken Hier wist Harry niets van want de oom en tante van Harry wilden niets met tovenarij te maken hebben.

Harry Potter en de Steen der Wijzen.

Upload jouw samenvattingen. Oom Herman schrikt vreselijk, leest hem en verbrandt hem dan. Gratis profiel aanmaken.

 Ontdek ook...