Lange wijde rok maken

26.02.2021
Auteur: Ida

Wanneer je bij de andere kant komt naai je de twee uiteinden aan elkaar met een rechte steek. Let op dat de stoffen dezelfde eigenschappen hebben, zoals evenveel rekbaarheid of ongeveer even dik. Verder heeft het model een hoge taille met voorgevormde band, figuurnaden,

Het eindresultaat. Je moet dus een tunnel maken van de stof om het elastiek te verbergen. Voeg het elastiek toe. Waar heb je het patroon gehaald? Het naaipatroon kun je  HIER   downloaden.

Ik heb de rok deels uit elkaar geknipt en de rok van 4 panelen verkleind in 3 panelen. Copyright patronenwinkel. De onafgewerkte jurk had een hoge taille, n op het einde. Zorg er ook vooraf voor dat je ruim voldoende draad hebt in het begin van je rimpellijn, dus alle opties lagen open.

In deze blog geef ik lange wijde rok maken ideen over duurzaamheid in zelf kleding maken.

De waardes voor de boorden zijn inbegrepen. Veel plezier met je Rok! De rok werd uiteindelijk ± 82 cm lang, wat voor mij goed is want ik ben zelf ook lang.
  • Hergebruik van stof en slim gebruikmaken van restjes van andere projecten. Gebruik van giftige chemicaliën in het kleuren van stof, wat in het milieu terecht komt en mens en dier ziek maakt.
  • Stap 4 : Plaatsing van het elastische band. Duid alle merktekens aan, bijvoorbeeld neep, plooi enz… Bij het stikken van de delen liggen de goede kanten op elkaar.

Stap 2 : Plaatsing van de zakken

Het naaipatroon kun je  HIER   downloaden. Maanden verstreken …. Als je doorgaat met het gebruik van onze site ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid. Begin aan de tailleband. Allerlei soorten restjes stof.

  • Het geheel heeft de vorm van een regenboog.
  • Knip het patroon en de stof uit.

Lekker veel stof om mee te werken. Op deze manier bevinden eventuele plooien zich op gelijke afstand van elkaar. Een brede tailleband van ongeveer 7,5 centimeter breed of meer is een mooie manier acer laptop niet meer aan je rok af te werken, lange wijde rok maken.

Je zou nu een kwart van een cirkel moeten hebben, waarbij de hoek het middelpunt is. Luchtig en aangenaam om te dragen, het is de ideale lange wijde rok maken om te wandelen langs de marktkramen en te genieten van een zacht avondje uit. Lees alle instructies voordat je begint. Artikel 1 tot 15 van artikelen.

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

De naadwaardes die we voorstellen, staan op verschillende plaatsen in het magazine. Nog geen account? Naai het elastiek vast of maak een knoop aan de uiteinde om ervoor te zorgen dat het stevig blijft.

Deel deze post: E-mail Facebook Pinterest Twitter. Hey Ilse, bedankt voor je reactie. Vind ik leuk: Like Laden Je reageert onder je Google account? Stik een naad zoals aangetoond op de foto.

Wat heb je nodig?

Zorg ervoor dat je recht blijft naaien zodat je rok een rechte tailleband heeft. Verwijder nu voorzichtig de onderste rij rimpelsteken uit de rok de rij rechte steken die je met steeklengte 5 op 1,3 cm van de bovenrand van de rok had gestikt. Haal tijdens het naaien de spelden uit de stof. Het patroon van deze rok bestaat uit 4 delen aan de voorkant en 3 delen aan de achterkant. Speld als dat nodig is de stof vast om het op zijn plek te houden.

Neem het patroon over op patroonpapier. De knopen maken het n geheel. Zoals gordijnen of een tafelkleed. Burda - Super Easy sportief rokje Een sportief rokje, maar dan van soepele. Lange wijde rok maken super-snel-klaar project. Zoek de juiste maat volgens de maattabel in het magazine. Ilse op 11 november om schreef:.

Volgend artikel:

De prints? Je rok zou om het elastiek lichtjes in plooien moeten vallen, omdat de stoffen taille langer is dan het elastiek. Feestelijke slingers van een vintage tafellaken.

Gebruik een zacht meetlint om je heupomvang op te meten op de plek waar je je rok wilt dragen. Vouw de stof nog eens 5 centimeter om en stik dit gedeelte door van de vouw naar het middenstuk van de rok toe? Je legt de stof zodanig dat de elastiek aan de rok kan worden vastgestikt op 1 cm van de bovenrand van de rok, lange wijde rok maken, dus precies tussen de twee evenwijdige rimpellijnen.

 Ontdek ook...